Pull-apart bröd med ajvar

350 g vetemjöl

1 tsk salt

1 tsk socker

7 g torrjäst

100 g flytande yoghurt

100–120 ml varmt vatten

3 msk Podravka Ajvar

2 msk olivolja

20–30 riven parmesan

  1. ​Blanda mjöl, socker, salt, jäst, yoghurt och vatten för hand eller med en elvisp. Knåda sedan en längre stund för att få en smidig och elastisk deg.

  2. Placera degen i en mjölad bunke och täck med en duk, låt vila på ett varmt ställe tills degen jäst till dubbel storlek.

  3. Knåda ut degen till en rektangel tills degen är ca 0,5 cm tjock.

  4. Bred på Ajvar, strö över hälften av parmesan. Skär i tunna remsor ca 8 cm breda, det ska bli 5 st. sådana remsor totalt.

  5. Placera remsorna på varandra så du får alla fem remsor på hög, skär sedan i lika stora delar.

  6. Ta fram en bakform som är ca 10 x 25 cm stor och smörj med lite olivolja. Placera degremsorna vertikalt bredvid varandra.

  7. Värm upp ugnen på 200°C och låt brödet jäsa så länge.

  8. Strö på resterande parmesan och baka sedan brödet i ugnen i ca 35 min.

  9. Låt brödet svalna i formen tills brödet är ljummet. Servera direkt med valfria pålägg.

PRODUKTER

BALKAN FOR BEGINNERS

LUCERNAVÄGEN 10, VÄSTERVIK

BALKAN FOR BEGINNERS ÄR ETT PROJEKT FRÅN PLIVIT TRADE AB

INFO@BALKANFORBEGINNERS.COM | TEL.0490-21910