Pull-apart bröd med ajvar
350 g vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk socker
7 g torrjäst
100 g flytande yoghurt
100–120 ml varmt vatten
3 msk Podravka Ajvar
2 msk olivolja
20–30 riven parmesan
-
Blanda mjöl, socker, salt, jäst, yoghurt och vatten för hand eller med en elvisp. Knåda sedan en längre stund för att få en smidig och elastisk deg.
-
Placera degen i en mjölad bunke och täck med en duk, låt vila på ett varmt ställe tills degen jäst till dubbel storlek.
-
Knåda ut degen till en rektangel tills degen är ca 0,5 cm tjock.
-
Bred på Ajvar, strö över hälften av parmesan. Skär i tunna remsor ca 8 cm breda, det ska bli 5 st. sådana remsor totalt.
-
Placera remsorna på varandra så du får alla fem remsor på hög, skär sedan i lika stora delar.
-
Ta fram en bakform som är ca 10 x 25 cm stor och smörj med lite olivolja. Placera degremsorna vertikalt bredvid varandra.
-
Värm upp ugnen på 200°C och låt brödet jäsa så länge.
-
Strö på resterande parmesan och baka sedan brödet i ugnen i ca 35 min.
-
Låt brödet svalna i formen tills brödet är ljummet. Servera direkt med valfria pålägg.
PRODUKTER

