AJVAR GRISSINI

200 g vetemjöl

100 g fullkornsmjöl

1 tesked socker

7 g torrjäst

1 tsk salt

50 g riven parmesan

40 g finhackade svarta oliver

1 msk Podravka Ajvar mild

150 ml ljummet vatten

1 tsk olja

  1. ​Blanda vetemjöl, fullkornsmjöl, socker och jäst i en bunke.

  2. Tillsätt salt, riven parmesan, svarta oliver och Ajvar. Blanda igen.

  3. Tillsätt ljummet vatten och mixa väl. Blanda degen med en sked först för att sedan börja knåda med händerna i minst 10 min tills degen blir mjuk och fin.

  4. Droppa på lite olja och täck med en duk, låt vila i ca 1 h.

  5. Ta upp degen på bänken och kavla ut tills degen är ca 2–3 mm tjock.

  6. Börja skära degen i tunna längder. Snurra längderna mellan handflatorna och placera på en bakplåt med bakplåtspapper.

  7. Baka i ugnen på 200°c i 15 min.

  8. Låt svalna och servera tillsammans med en god dipp.​

PRODUKTER

BALKAN FOR BEGINNERS

LUCERNAVÄGEN 10, VÄSTERVIK

BALKAN FOR BEGINNERS ÄR ETT PROJEKT FRÅN PLIVIT TRADE AB

INFO@BALKANFORBEGINNERS.COM | TEL.0490-21910