BANANKAKA
300 g mjöl
1 msk bakpulver
¼ kaffesked bikarbonat
¼ tsk salt
1 tsk kanel
165 g brunt socker
3 mogna bananer
115 g smör
60 ml mjölk
2 ägg
70 g valnötter
Garnering:
40 g smör
3 msk malda Lane kex
30 g valnötter
-
Sätt ugnen på 180°C. Förbered en bakform som är ca 25x12 cm med ett bakplåtspapper.
-
Hacka valnötterna grovt och lägg undan ca 30 g till garneringen.
-
Skär upp smöret till garneringen i mindre bitar, tillsätt mald Lane och blanda ihop tills du får som en grövre smuldeg.
-
Placera smuldegen i kylen så att smöret inte smälter.
-
Blanda ihop mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, kanel och socker i en bunke.
-
Smält smör på svag värme.
-
Mosa bananerna med en gaffel och tillsätt smör, mjölk, ägg och dem torra ingredienserna.
-
Blanda ihop allt med en mixer och tillsätt sedan valnötter.
-
Blanda ihop och häll över i bakformen.
-
Ta ut smuldegen ur kylen och blanda ner resterande 30 g valnötter.
-
Smula över smuldegen på banankakan och baka i ugnen i ca 55–60 min. Om kakan får färg snabbt så täck med lite aluminiumfolie. Testa om kakan är klar med en tandpetare, är tandpetaren torr är kakan klar.
-
Ta ut kakan ur ugnen och låt svalna innan servering.
produkt
