BANOFFEPAJ

Pajskal

150 g smör

250 g malda Lane kex

1 msk kall mjölk

 

Fyllning

200 g socker

50 ml vatten

125 ml grädde

80 g smör

 

Garnering

125 ml grädde

3 bananer

30 g hyvlad mörk choklad 70%

Florsocker

  1. Vispa upp smöret tills det blir fluffigt och tillsätt mald Lane kex och mjölk, blanda allt väl tills det blir som en smuldeg.

  2. Förbered en bakform med bakplåtspapper, ca 23 cm i diameter. Häll över smuldegen och tryck ut degen jämnt över hela formen och upp till kanterna.

  3. Låt sedan bakformen vila i kylen i ca 2 h tills degen sätter sig.

  4. Värm upp socker och vatten i en liten kastrull på svag värme. Blanda tills sockret smälter helt. Låt sockret koka upp och låt koka i ca 6–8 min tills sockret får en fin gyllenbrun karamellfärg.

  5. Ta bort från plattan och tillsätt grädde och smör, blanda väl.

  6. Lägg tillbaka kastrullen på plattan och låt koka ytterligare i 1 min. Låt sedan svalna.

  7. Fyll pajskalet med karamellen och sätt tillbaka pajen i frysen ytterligare 2 h.

  8. Vispa upp grädde och florsocker innan servering.

  9. Skär upp bananerna och täck sedan hela karamellfyllningen med bananer. Toppa med vispad grädde och riven choklad.

produkt

BALKAN FOR BEGINNERS

LUCERNAVÄGEN 10, VÄSTERVIK

BALKAN FOR BEGINNERS ÄR ETT PROJEKT FRÅN PLIVIT TRADE AB

INFO@BALKANFORBEGINNERS.COM | TEL.0490-21910