BUREK KYCKLING
700 g Plivit kycklingfilé
1 gul lök
3 tsk Vegeta
2 tsk svartpeppar
1 tsk salt
1 förpackning Plivit filodeg eller Plivit jufka
Solrosolja
Smör
-
Börja med att skära kycklingfilen i mindre bitar. Finhacka gullök och blanda med den finhackade kycklingen. Tillsätt Vegeta, svartpeppar och salt. Stek i en varm stekpanna tills kyckligen har fått en gyllenbrun yta. Smaka av kycklingen och tillsätt mer Vegeta, salt/peppar.
-
Ta fram filodegen och lägg på en duk eller bakplåtspapper.
-
Ta fram en form och smörj med lite solrosolja. Lägg i 2 st. filodegsark i botten. Börja sedan med att ta ett filodegsark och lägg ut en rad med kyckling på långsidan av filodegen. Rulla ihop till en lång rulle och placera den längst med långsidan i formen. Upprepa tills kycklingen är slut.
-
Värm ugnen till 250 C°.
-
Pensla filodegen med lite smält smör och solrosolja. Sätt in i ugnen och låt gå i ca 20 minuter eller tills filodegen är gyllenbrun.
-
Servera tillsammans med crème fraiche och en sidosallad med tomat.
produkter


