BUREK KYCKLING

700 g Plivit kycklingfilé

1 gul lök

3 tsk Vegeta

2 tsk svartpeppar

1 tsk salt

1 förpackning Plivit filodeg eller Plivit jufka

Solrosolja

Smör

  1. ​Börja med att skära kycklingfilen i mindre bitar. Finhacka gullök och blanda med den finhackade kycklingen. Tillsätt Vegeta, svartpeppar och salt. Stek i en varm stekpanna tills kyckligen har fått en gyllenbrun yta. Smaka av kycklingen och tillsätt mer Vegeta, salt/peppar.

  2. Ta fram filodegen och lägg på en duk eller bakplåtspapper.

  3. Ta fram en form och smörj med lite solrosolja. Lägg i 2 st. filodegsark i botten. Börja sedan med att ta ett filodegsark och lägg ut en rad med kyckling på långsidan av filodegen. Rulla ihop till en lång rulle och placera den längst med långsidan i formen. Upprepa tills kycklingen är slut.

  4. Värm ugnen till 250 C°.

  5. Pensla filodegen med lite smält smör och solrosolja. Sätt in i ugnen och låt gå i ca 20 minuter eller tills filodegen är gyllenbrun.

  6. Servera tillsammans med crème fraiche och en sidosallad med tomat.

produkter

BALKAN FOR BEGINNERS

LUCERNAVÄGEN 10, VÄSTERVIK

BALKAN FOR BEGINNERS ÄR ETT PROJEKT FRÅN PLIVIT TRADE AB

INFO@BALKANFORBEGINNERS.COM | TEL.0490-21910