risotto med ärtor

500 g ärtor

1 kruka persilja

60 g bacon

4 msk olivolja

1-2 salladslök

1 vitlöksklyfta

300 g arborioris

2 tsk Vegeta allkrydda

50 ml matlagningsgrädde

Svartpeppar

Salt

Parmesan

  1. Koka ärtorna kort i saltat vatten. Skölj under kallt vatten. Spara runt 1/3 av ärtorna och gör en pure av det tillsammans med persilja.

  2. Skär bacon tunt i mindre bitar. 

  3. Stek bacon krispig i en varm panna med lite olivolja tillsammans med salladslöken. Tillsätt pressan vitlök och ris. 

  4. Stek kort och tillsätt lite varmt vatten. Tillsätt Vegeta allkrydda och häll över ca 900 ml varmt vatten. Låt småkoka under svag värme och rör om då och då.

  5. Servera när riset fortfarande är al dente. Servera tillsammans med lite finhackad persilja och parmesan.

PRODUKTER

BALKAN FOR BEGINNERS

LUCERNAVÄGEN 10, VÄSTERVIK

BALKAN FOR BEGINNERS ÄR ETT PROJEKT FRÅN PLIVIT TRADE AB

INFO@BALKANFORBEGINNERS.COM | TEL.0490-21910