risotto med ärtor
500 g ärtor
1 kruka persilja
60 g bacon
4 msk olivolja
1-2 salladslök
1 vitlöksklyfta
300 g arborioris
2 tsk Vegeta allkrydda
50 ml matlagningsgrädde
Svartpeppar
Salt
Parmesan
-
Koka ärtorna kort i saltat vatten. Skölj under kallt vatten. Spara runt 1/3 av ärtorna och gör en pure av det tillsammans med persilja.
-
Skär bacon tunt i mindre bitar.
-
Stek bacon krispig i en varm panna med lite olivolja tillsammans med salladslöken. Tillsätt pressan vitlök och ris.
-
Stek kort och tillsätt lite varmt vatten. Tillsätt Vegeta allkrydda och häll över ca 900 ml varmt vatten. Låt småkoka under svag värme och rör om då och då.
-
Servera när riset fortfarande är al dente. Servera tillsammans med lite finhackad persilja och parmesan.
PRODUKTER
