FILODEGSPAJ MED OST OCH SPENAT

500 g Plivit filodeg/jufka

5 ägg

1/2 puck Plivit Travnicki vitost

500 g keso

1 liten burk creme fraiche

1/2 puck Plivit Travnicki vitost

250 g färsk spenat

1-2 tsk salt, smaka av

Svartpeppar

Plivit Solrosolja

Smör

Ev. lite mer creme fraiche/matlagningsyoghurt till att toppa pajen med.

  1. Sätt ugnen på 195 grader.

  2. Börja med att göra fyllningen genom att blanda ägg, keso, creme fraiche, smula ner Plivit Travnicki vitost, salt och svartpeppar.

  3. Ta fram en ugnsform och smörj med lite solrosolja. 

  4. Ta ut filodegen på en duk och veckla försiktigt ut den. Ta två ark och vik ihp dem så dem får plats i formen. 

  5. Ringla över lite solrosolja och lägg på fyllningen. Lägg på ytterligare två ark filodeg och upprepa processen tills fyllningen är slut. Avsluta med att pensla filodegen på toppen med lite solrosolja. 

  6. Baka i ugnen i ca 45-50 min tills gyllenbrun. 

  7. Pensla med lite smält smör när du tagit ut pajen från ugnen och låt stå lite innan du serverar. Man kan även breda ut lite creme fraiche eller matlagningsyoghurt på hela pajen om man vill. 

  8. Servera med en god tomatsallad.

produkter

BALKAN FOR BEGINNERS

LUCERNAVÄGEN 10, VÄSTERVIK

BALKAN FOR BEGINNERS ÄR ETT PROJEKT FRÅN PLIVIT TRADE AB

INFO@BALKANFORBEGINNERS.COM | TEL.0490-21910