FYLLDA PAPRIKOR
i ugn
500 g nötfärs
70 g arborio- eller avorioris
2 lite större gullökar
5 vitlöksklyftor
Ca 6 st mindre paprikor (röd eller gul)
Vegeta efter smak
Svartpeppar
3 dl vatten
3 dl Plivit solrosolja
Vid servering
creme fraiche + persilja
-
Sätt ugnen på 200 grader.
-
Skölj paprikorna och ta bort stjälken och kärnorna.
-
Koka riset 5-10 minuter och blanda sedan med köttfärsen, finhackad lök och vitlök samt Vegeta och svartpeppar.
-
Fyll paprikorna med köttfyllningen och lägg på en plåt.
-
Häll över vattnet och solrosolja och låt gå i ugnen i totalt 40-50 min. Börja med att ha en folie på i ca 20 min och kör sedan utan resterande 20 min för en gyllene färg.
-
Klicka över creme fraiche och strö på lite färsk persilja.
-
Servera tillsammans med potatismos och/eller Plivit lepina/somun bröd.
produkter



