HALLONGROTTOR
125 g smör
70 g socker
1 äggula
1 tesked vaniljextrakt
100 g mjöl
60 g malda Lane kex
½ tsk bakpulver
Sylt till fyllning
-
Vispa upp smör och socker fluffigt. Tillsätt äggulan och vaniljextrakt och blanda tills allt går ihop.
-
Ta fram en annan bunke och blanda mjöl, bakpulver och malda Lane kex. Häll på smör- och sockerblandningen och blanda ihop allt till en deg. Låt stå i kylen i 1 h.
-
Sätt på ugnen på 180°C. Förbered en bakform med bakplåtspapper.
-
Ta fram degen ur kylen och rulla till små bollar ca 2 cm i diameter. Placera på bakplåtspappret och låt det vara ca. 3 cm mellan varje boll. Tryck sedan en fördjupning i varje degboll med ett mjölat finger. Fyll varje grop med valfri sylt.
-
Grädda sedan i ugnen i ca 12–15 min tills kakorna är gyllenbruna.
produkt
