Image-empty-state.png

Öppen sarma

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png

Ingredienser

600 g Plivit surkålshuvud
1 gul lök
1 morot
500 g valfri färs
2 1/2 msk Vegeta paprikapulver, söt
1 msk Vegeta
1 dl okokt grötris
ca 1 liter vatten
Plivit solrosolja att steka i
Plivit somunbröd

Gör så här

1. Strimla surkålen och lägg i kallt vatten i en bunke, ca 20 minuter.
2. Under tiden fräs hackad lök och riven morot i solrosolja i en gryta.
3. Tillsätt färsen och fräs tills den smular sig.
4. Häll av vattnet från surkålen och lägg ner kålen i grytan. Rör om och fräs hastigt.
5. Smaksätt med paprikapulver och Vegeta.
6. Lägg i okokt grötris och häll på vatten. Rör om och låt koka upp. Koka på svag värme med locket på i ca 30 min eller tills riset är kokt.
7. Serveras med Plivits somunbröd.

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png