
Bakalar, fiskgryta

Ingredienser
500 g bakalar fisk (torkad, saltad torsk) men färsk torsk eller annan vit fisk funkar också
600 g potatis
1/2 vitlök
1 gul lök
salt
persilja
lagerblad
svartpeppar
150 ml olivolja
100 ml mjölk
1 msk Vegeta allkrydda
Gör så här
1.
Om man hittar torkad, saltad kokt torsk så skär av fenorna och svansen. Banka fisken så att fisken mjuknar upp. Lägg fisken i blöt minst 2 dagar och byt helst ut vattnet flera gånger om dagen. Hoppa över detta steg om du gör receptet med färsk fisk.
2.
Ta fram en kastrull och lägg i hackad lök, hel svartpeppar, vitlök, lagerblad samt Vegeta allkrydda. Koka fisken varsamt tills köttet börjar släppa från benen. När fisken kokat färigt så ta bort skinnet på fisken samt alla ben.
3.
Skala potatisen och skär i mindre kuber, låt koka i samma vatten som fisken kokade i.
4.
När potatisen är färdigkokt så blanda ner fisken med finhackad vitlök, hackad persilja, olivolja, svartpeppar och salt efter behov. När du har tillsatt alla ingredienser så rör om väl.
5.
Tillsätt mjölk och blanda om igen tills allt är välblandat.
6.
Servera som förrätt eller huvudrätt, varm eller kall med lite bröd.
