
Biber meso / Kött med svartpeppar

Ingredienser
900 g högrev
2 msk Vegeta allkrydda
7 st gul lök
2 msk tomatpure
3 vitlöksklyftor
3-4 msk nymald svartpeppar
Eventuellt lite färsk persilja för garnering
Gör så här
1.
Finhacka löken och stek glansig och mjuk i en kastrull med lite solrosolja. Tillsätt finhackad vitlök efter en stund och låt mjukna.
2.
Häll i tomatpure och stek tills tomatpuren börjar få en mörkare färg, nästan roströd.
3.
Skär köttet i mindre bitar och lägg ner i kastrullen.
4.
Strö över Vegeta allkrydda.
5.
Lägg på locket och låt småkoka i runt 3-4 h för bästa resultat. Rör om lite då och då.
6.
Grytan ska vara mer mustig än såsig, vill man att grytan ska vara mer såsig så kan man tillsätta vatten efter steg 4.
7.
Smaka av grytan om det behövs mer Vegeta eller svartpeppar. Grytan ska ha en tydlig smak av svartpeppar.
8.
Servera tillsammans med potatismos och Plivit cornichonsgurkor.

