top of page
Image-empty-state.png

Brytbröd med ajvar & parmesan

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png

Ingredienser

350 g vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk socker
7 g torrjäst
100 g flytande yoghurt
100–120 ml varmt vatten
3 msk Podravka Ajvar
2 msk olivolja
20–30 riven parmesan

Gör så här

1.
Blanda mjöl, socker, salt, jäst, yoghurt och vatten för hand eller med en elvisp. Knåda sedan en längre stund för att få en smidig och elastisk deg.
2.
Placera degen i en mjölad bunke och täck med en duk, låt vila på ett varmt ställe tills degen jäst till dubbel storlek.
3.
Knåda ut degen till en rektangel tills degen är ca 0,5 cm tjock.
4.
Bred på Ajvar, strö över hälften av parmesan. Skär i tunna remsor ca 8 cm breda, det ska bli 5 st. sådana remsor totalt.
5.
Placera remsorna på varandra så du får alla fem remsor på hög, skär sedan i lika stora delar.
6.
Ta fram en bakform som är ca 10 x 25 cm stor och smörj med lite olivolja. Placera degremsorna vertikalt bredvid varandra.
7.
Värm upp ugnen på 200°C och låt brödet jäsa så länge.
8.
Strö på resterande parmesan och baka sedan brödet i ugnen i ca 35 min.
9.
Låt brödet svalna i formen tills brödet är ljummet. Servera direkt med valfria pålägg.

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
bottom of page