top of page
Image-empty-state.png

Burek sticks

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png

Ingredienser

500 g Plivit filodeg
200 g Plivit Travnicki Vitost
2,5 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka Färsk basilika
Svartpeppar
1 uppvispat ägg
Svarta och vita sesamfrön

Vitlök & Basilika kräm till servering
2,5 dl Meggle Mileram alternativt Creme fraiche
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka färsk basilika
2 tsk honung
2 msk citronsaft
Svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Blanda samman Creme fraiche, Travnicki Vitost, med en pressad vitlöksklyfta, hackad basilika och svartpeppar.
3. Ta fram filodegen och klipp degen i 3 lika stora remsor (klipp från långsidan samt alla ark samtidigt)
4. Lägg en halv matsked fyllning längst ner på filodeg remsan och vik in kanterna, rulla till en rulle (det blir 21 rullar sammanlagt)
5. Pensla rullarna med ett uppvispat ägg och strö sesamfrön över rullarna
6. Ställ in i ugnen i 20 min
7. Blanda alla ingredienser vitlök & basilika krämen och servera tillsammans med bureken

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
bottom of page