Burgare

Ingredienser

700 g nötfärs
15 g Vegeta
80 g lök
4 ägg
4 skivor valfri ost
4 hamburgerbröd
100 g pancetta
50 ml neutral olja
4 msk majonnäs
Podravka Ajvar
Svartpeppar
Salt

Gör så här

1.
Finhacka löken och blanda ner i köttfärsen tillsammans med Vegeta, låt stå i 30 min.
2.
Forma 4 st burgare så dem blir ungefär lika stora som bröden. 
3.
Stek bröden lite lätt i en torr panna tills dem är gyllenbruna. 
4.
Torka rent pannan och stek sedan pancetta skivorna tills dem är gyllenbruna. 
5.
Värm upp pannan och tillsätt olja, stek burgarna på båda sidor tills köttet är genomstekt med en fin yta.
6.
Torka av pannan och tillsätt lite olja, stek äggen.
7.
Montera ihop burgaren. Börja med att bre på majonnäs och ajvar. Lägg på pancettan och sedan köttet. Toppa med en ostskiva och ett ägg. 
8.
Servera och ät direkt.

Tips: när du förbereder köttet så var noga med att inte blanda det för mycket. Blanda bara ihop det lite lätt och snabbt och gör inte burgarna för tunna då dem lätt blir torra.

LUCERNAVÄGEN 10, VÄSTERVIK

BALKAN FOR BEGINNERS ÄR ETT PROJEKT FRÅN PLIVIT TRADE AB

INFO@BALKANFORBEGINNERS.COM | TEL.0490-21910

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube