top of page
Image-empty-state.png

Cheesecake med filodeg

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png

Ingredienser

7 ark Plivit Filodeg
75 gram smält smör
800 gram cream cheese
4 ägg
1 dl Meggle Mileram, typ creme fraiche
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk Plivit vetemjöl Typ400
½ citron, saften
florsocker
färska hallon

Gör så här

1. Förbered fyllningen genom att vispa ihop cream cheese, creme fraiche och socker.
2. Tillsätt citronsaft, vaniljsocker och vetemjöl.
3. Tillsätt ett ägg i taget och vispa till en jämn smet.
4. Pensla alla filodegsark med smält smör och lägg omlott på ett bakplåtspapper.
5. Placera försiktigt filodegen med bakplåtspappret i en springform à 24 cm. Vik filodegen över kanten och klipp bort det överflödiga. Pensla kanterna med smält smör.
6. Häll i fyllningen. Grädda i nedre delen av ugnen i 180 grader i ca 1 timme. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och plocka bort de sista 15 minuterna. Låt svalna i minst 4 timmar före servering.
7. Pudra florsocker över och toppa med färska hallon.

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
bottom of page