top of page
Image-empty-state.png

Filodegspaj med spenat & ost

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png

Ingredienser

500 g Plivit filodeg/jufka
5 ägg
1 puck Plivit Travnicki vitost
500 g keso
1 liten burk creme fraiche
250 g färsk spenat
1-2 tsk salt, smaka av
Svartpeppar
Plivit Solrosolja
Smör
Ev. lite mer creme fraiche/matlagningsyoghurt till att toppa pajen med.

Gör så här

1.
Sätt ugnen på 195 grader.
2.
Börja med att göra fyllningen genom att blanda ägg, keso, creme fraiche, smula ner Plivit Travnicki vitost, salt och svartpeppar.
3.
Ta fram en ugnsform och smörj med lite solrosolja. 
4.
Ta ut filodegen på en duk och veckla försiktigt ut den. Ta två ark och vik ihop dem så dem får plats i formen. 
5.
Ringla över lite solrosolja och lägg på fyllningen. Lägg på ytterligare två ark filodeg och upprepa processen tills fyllningen är slut. Avsluta med att pensla filodegen på toppen med lite solrosolja. 
6.
Baka i ugnen i ca 45-50 min tills gyllenbrun. 
7.
Pensla med lite smält smör när du tagit ut pajen från ugnen och låt stå lite innan du serverar. Man kan även breda ut lite creme fraiche eller matlagningsyoghurt på hela pajen om man vill. 
8.
Servera med en god tomatsallad.

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
bottom of page