top of page
Image-empty-state.png

Friterad kyckling med ajvar

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png

Ingredienser

4 kycklingfiléer
2 ägg
2 dl panko ströbröd
2 dl zlatni puder vetemjöl
1 msk paprikapulver
Salt & svartpeppar
Podravka Ajvar mild eller stark
Turkisk Yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
Citron

Gör så här

1. Skär kycklingen i lika stora bitar
2. Vispa samman två ägg
3. Blanda zlatni pudret med paprikapulver svartpeppar och salt i en skål och fyll en annan skål med panko ströbröd
3. Doppa kycklingbitarna i de uppvispade äggen sedan i mjölblandningen och sist i panko ströbröd
4. Värm frityroljan till cirka 160 grader
5. Fritera kycklingen i cirka 6 min (kontrollera att de är genomstekta)
6. Blanda yoghurten med en pressad vitlöksklyfta samt salt och peppar
7. Servera den friterade kycklingen med yoghurtsåsen samt ajvar

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
bottom of page