Image-empty-state.png

Friterad Travnicki vitost

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png

Ingredienser

150 g Plivit Travnicki ost
Mjöl
Ströbröd
2 ägg
Plivit solrosolja

Gör så här

1.
Skär Travnik osten i smala skivor på längden, cirka 0,5 cm tjocka.
2.
Torka av osten med hushållspapper.
3.
Vispa upp ägg i en djup tallrik och häll upp mjöl i en annan tallrik och ströbröd i en tredje tallrik.
4.
Börja med att doppa Travnik osten i ägg, sedan i mjöl och till sist i ströbröd. Var försiktigt med att du inte drar av paneringen med fingrarna.
5.
Börja sedan med att steka dem panerade ostskivorna på medelhög värme i solrosolja
6.
Vänd osten efter ett par minuter och stek på andra sidan, osten är klar när den fått en fin gyllenbrun yta.
7.
Servera direkt antingen som snacks eller som en förrätt tillsammans med en syrlig och god sallad.

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png