Image-empty-state.png

Gravce Tavce

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png

Ingredienser

450 g Natura vita bönor Tetovac, torkade
1,3 liter vatten
1 msk salt
2 gula lökar
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
3 msk solrosolja
3 msk Vegeta söt paprikapulver
1 msk Vegeta Allkrydda
3 msk Plivit Vetemjöl Typ400
ev. salt
färsk persilja

Gör så här

1. Lägg bönorna i blöt över natten. Häll av vattnet och lägg över bönorna i en större kastrull. Fyll på med 1,3 liter nytt vatten och salt.
2. Skala en lök och skär i halvor. Dela paprikan i halvor och plocka bort skaftet. Lägg ner grönsakerna i kastrullen. Koka tills bönorna är mjuka, ca 40 minuter. Om vattnet skummar sig i början, ta bort det.
3. Häll av vattnet i en bunke och spara det. Lägg över bönorna i en stor ugnsfast form.
4. Plocka ut den kokta löken och paprikan. Hacka ner och lägg i en stekpanna med solrosolja i. Fräs ihop med en hackad lök och vitlök.
5. Sänk värmen och tillsätt paprikapulver och Vegeta. Lägg i mjölet och rör om ordentligt. Häll i lite av det kokta bönvattnet. Rör om och häll över bönorna. Tillsätt ytterligare kokt vatten så bönorna täcks, ca 8 dl sammanlagt.
6. Baka i mitten av ugnen på 200 grader i ca 45 minuter eller tills vattnet kokat in.
7. Toppa med färsk persilja och servera!

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png