top of page

Grillad tonfisksallad

Ingredienser
150 g gröna brytbönor
1 msk Podravka Ajvar mild
4 msk olivolja
1 msk hackad basilika
2 msk färskpressad citronjuice
240 g vita bönor
80 g körsbärstomater
1/2 röd lök
2 msk olivolja till stekning
2 st tonfiskfileer ca. 1,5 - 2 cm tjocka
Salt
Svartpeppar
Gör så här
1. Koka gröna brytbönor kort i saltat vatten.
2. Blanda ihop Ajvar, olivolja, finhackad färsk basilika och citronjuice.
3. Blanda ihop gröna brytbönor, vita bönor, finhackad röd lök, halverade körsbärstomater.
4. Värm en grillpanna (alt. grilla på grillen) med lite olivolja. Stek tonfisken hastigt tills gyllenbrun men så att fisken fortfarande är rosaröd i mitten.
5. Servera tonfisken på salladen tillsammans med ajvardressingen, lite salt och svartpeppar.


bottom of page