Image-empty-state.png

Kycklingklubbor

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png

Ingredienser

1 kg kycklingklubbor
1 msk Vegeta allkrydda
3 msk olja
80 g ströbröd

120 g gul lök
3 paprikor
1 vitlöksklyfta
salt
svartpeppar
chiliflakes
3 msk balsamico
färsk persilja

Gör så här

1.
Krydda kycklingen med Vegeta allkrydda och blanda väl så all kyckling är täckt med Vegeta. Marinera i ca 30 min.
2.
Rulla den marinerade kycklingen i ströbröd och placera på bakplåtspapper.
3.
Ringal över lite olja och baka kycklingen på 180°C i ca 40 min tills gyllenbrun.
4.
Förbered grönsakerna så länge genom att steka finhackad lök i lite olja. Tillsätt hackad paprika och lägg på locket en liten stund tills paprikan har släppt sin vätska. 
5.
Ta bort locket och tillsätt pressad vitlök, svartpeppar, lite chiliflakes och ta bort från värmen. Rör i 2 msk balsamico och färsk hackad persilja. 
6.
Servera kycklingklubborna med grönsakerna.

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png