Image-empty-state.png

Kycklingvingar med Ajvar

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png

Ingredienser

1 kg kycklingvingar
salt
peppar
olivolja

till såsen:
150 g Podravka Ajvar stark
70 g passerade tomater
60 g honung
1 tsk Vegeta paprikapulver söt alternativt rökt paprikapulver
1/2 tsk spiskummin
1 msk torkad persilja

till servering:
sesamfrön
jalapeno
finhackad persilja

Recept av Andrea Cukrov

Gör så här

Såsen:
1. Blanda ajvar, tomater, honung, paprikapulver, spiskummin och persilja i en kastrull.
2. Låt allt koka på låg värme och tills alla ingredienser börja släppa smak.
3. Häll över såsen över de ugnsbakade kycklingvingarna.
4. Om du har sås över så går det utmärkt att förvara i en tät burk i kylen. Såsen passar även bra till grillat kött och grönsaker.

Kycklingen:
1. Lägg kycklingvingarna på en ugnsplåt, salta och peppra, häll över lite olivolja.
2. Grädda i ugnen på 200°C i ca 30 min tills kycklingen börjar bli frasig.
3. Ta ut kycklingen ur ugnen och lägg i en skål. Häll över den förberedda såsen och blanda väl tills varje kycklingbit är täckt i sås.
4. Strö över sesam, hackad persilja och jalapeno, servera direkt.

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png