top of page
Image-empty-state.png

Lakror med purjolök

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png

Ingredienser

500 gram smördeg
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 purjolök
2 dl keso
2 dl turkisk yoghurt
200 gram Plivit travnicki vitost
2 ägg
1 tsk Vegeta allkrydda
1 tsk svartpeppar
1 msk olivolja
1 uppvispat ägg till pensling

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Fräs vitlök och purjolök i en msk olivolja, låt steka i 5 min
3. Blanda samman keso, turkisk yoghurt, 2 ägg och smula ner vitosten
4. Tillsätt vitlöken och purjolöken i yoghurten tillsamman med vegeta allkrydda och svartpeppar
5. Tryck ut hälften av smördegen i en form, häll på ost och purjolöksblandningen och lägg resterande smördeg som ett lock ovanpå, pensla med ett uppvispat ägg och ställ in i ugnen i 30 min

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
bottom of page