top of page

Lasagne med ajvar

Ingredienser
12 st. lasagneplattor
5 dl mandelmjölk, osötad
250 g Podravka Ajvar stark
2 st. zucchini
100 g skalad skivad mandel
1 solo vitlök
1 tsk Vegeta allkrydda
Gör så här
1.
Koka upp mandelmjölken och tillsätt lite Maizena redning. Blanda i Podravka Ajvar och Vegeta.
2.
Mixa vitlök med olivolja i en mixer.
3.
Skär zucchinin i ca 5 mm tjocka skivor och stek dem hastigt i en varm stekpanna tillsammans med vitlöken.
4.
Rosta mandeln i en annan panna.
5.
Börja med att lägga mandel- och ajvar såsen i botten på en form täck med lasagneplattor och häll på sås.
6.
Varva med zucchini, lasagneplattor och mer sås. Strö över lite mandel mellan varje lager.
7.
Baka i ugn på 160°C i ca 40 min.


bottom of page