top of page
Image-empty-state.png

Lax med zucchini

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png

Ingredienser

4 laxfileer (ca 600 g)
2 tsk Vegeta allkrydda
3 baby zucchini
3 msk olivolja
Torkad dill
Svartpeppar
Salt

Gör så här

1.
Krydda laxen med Vegeta allkrydda och dill.
2.
Placera laxen med skinnsidan neråt i en ugnsfast form med bakplåtspapper.
3.
Riv zucchini, krydda med salt och peppar och blanda väl. Sprid ut över laxen samt ringla över lite olivolja.
4.
Baka i ugnen på 180°C i ca 15 min.
5.
Servera med kokt potatis.

Tips: håll koll på laxen i ugnen så att den inte blir för torr. Man kan tillsätta mandelflarn till zucchiniblandningen om man vill ha något krispigt.

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
bottom of page