Image-empty-state.png

Linsgryta med Ajvar

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png

Ingredienser

3-4 msk olivolja
1 gullök
2 morötter
1 skiva rotselleri, ungefär lika stor som en halv handflata
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpure
2 msk Podravka Ajvar stark
150 g torra gröna linser
350 g sötpotatis
ca 1 L vatten
1 lagerblad
1/3 tsk gurkmeja
1/3 tsk malen koriander
salt
peppar
2 msk gräddfil
finhackad färsk persilja

Recept av Matejka Buca

Gör så här

1. Finhacka lök, morötter, rotselleri och vitlök och stek mjukt i en kastrull med lite olivolja i ca 5-6 min. Vid behov tillsätt lite vatten så att grönsakerna mjuknar snabbare.
2. Tillsätt tomatpuren och ajvar, blanda ihop och tillsätt linser, gurkmeja, koriander och vatten. Låt koka med locket på i ca 15 min, rör om då och då.
3. Skala och skär upp sötpotatisen i mindre bitar och tillsätt i grytan tillsammans med lite salt och peppar. Låt koka tills sötpotatisen och linserna är mjuka ca 20 min.
4. Rör i gräddfilen i slutet av tillagningen samt smaka av och krydda, toppa med finhackad persilja och ytterligare gräddfil samt lite finhackad mandel om så önskas.
5. Servera!

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png