Image-empty-state.png

Majsbröd med Kajmak

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png

Ingredienser

4 dl Zlatni puder
4 dl Polentagryn (majsmjöl)
50 gram rumsvarmt smör
4 dl mjölk
4 ägg
2 msk ljussirap
4 tsk bakpulver

Till servering
Oliver, Plivit ugnsgrillad paprika samt olivolja och flingsalt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan de rumsvarma smöret (finfördela)
3. Vispa snabbt ihop ägg, sirap och mjölk med hjälp av en gaffel och häll sedan ner i mjölblandningen, rör samman till en tjockare smet
4. Häll smeten i en brödform och ställ in i ugnen i 40 min
5. När brödet svalnat, skiva brödet i skivor och pensla med olivolja, grilla brödet i en grillpanna eller på grillen
6. Servera med ugnsgrillade paprikor och oliver, olivolja samt salt

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png