top of page
Image-empty-state.png

Orada/gulsparidfisk

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png

Ingredienser

Fisken
1,5 kg orada/guldsparid ca 4-6 fiskar
4 vitlöksklyftor
150 ml olivolja
salt
rosmarin
persilja
1 msk Vegeta allkrydda

Tillbehör
600 g potatis
150 g salladslök
50 ml balsamico
100 ml olivolja
salt
svartpeppar

Gör så här

1.
Koka potatisen med skalet och låt svalna kort. Skala potatisen och skär i skivor. Tillsätt hackad salladslök, olivolja samt balsamico. Blanda ihop.
2.
Blanda olivolja med Vegeta och massera in fisken ordentligt.
3.
Tillaga fisken på en väl uppvärmd grill eller grillpanna. Doppa ett par rosmarinkvistar i den resterande olivoljan med Vegeta och smörj fisken med jämna mellanrum med hjälp av rosmarinen.
4.
Servera direkt.

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
bottom of page