top of page

Panerad torsk med remoulad

Ingredienser
500 g torsk
1,5 dl vetemjöl
2 dl Panko ströbröd
2 ägg
1 msk Vegeta
Chiliflakes
Svartpeppar
Solrosolja
Remouladsås:
1 dl finhackad inlagd gurka
1 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
1 msk curry
Salt
Svartpeppar
Gör så här
1.
Blanda ihop alla ingredienser till remouladen och låt det sedan stå i kylen ett par timmar så att smakerna hinner sätta sig.
2.
Skär upp torsken i mindre bitar. Häll upp vetemjöl, Vegeta, peppar och chiliflakes i en skål. Vispa upp ägg i en annan skål. Häll upp Panko i ytterligare en skål.
3.
Börja med att rulla torsken i mjölet, doppa sedan torsken i ägg och slutligen i panko.
4.
Stek torsken i olja och tillsätt smör när fisken börjar få en gyllenbrun yta.
5.
Servera direkt med potatis och remouladsås.

bottom of page