top of page
Image-empty-state.png

Pljeskavica burgare

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png

Ingredienser

För 4 portioner:
2 stycken Plivit Pljeskavica
2 msk Meggle kajmak
4 stycken Plivit somunbröd

Marinad
0,5 dl soja
1 tsk dijonsenap
0,5 msk honung
3 msk stark Podravka Ajvar
1 pressad vitlöksklyfta
Salt & svartpeppar

Vitlökssås
2 dl matlagningsyoghurt
1 msk majonnäs
1 pressad vitlöksklyfta
En nypa socker
2 tsk hackad oregano
Svartpeppar och salt

Till servering
Pommes, sallad, gurka, lök samt Ajvar

Gör så här

1. Gör pommes till 4 personer efter anvisningar på förpackningen
2. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden
3. Pensla burgarna och grilla eller stek enligt anvisningarna på förpackningen
4. När burgarna fått fin färg på båda sidor lägg en klick Kajmak på vardera burgare
5. Blanda ihop alla ingredienser till vitlökssåsen
6. Servera burgarna tillsammans med pommes, sallad, tomater, lök och gurka, Ajvar, vitlökssåsen och somunbröd

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
bottom of page