top of page
Image-empty-state.png

Pulled ajvarkyckling

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png

Ingredienser

900 gram kycklingfilé
2 gula lökar
2 dl Podravka Ajvar mild eller stark
2 dl barbecuesås
Salt & svartpeppar
16 stycken små tortillabröd

Topping
2 tärnad avokado
2 tärnad tomat
3 dl Podravka Ajvar
3 dl gräddfil
2 st finhackad chili
En kruka persilja
3 st pressad lime

Gör så här

1.
Sätt ugnen på 150 grader.
2.
Lägg ner kycklingfiléer, lök (delade)  Ajvar och barbecuesås i en ugnsfast gryta med lock.
3.
Låt kycklingen stå i ugnen i 2-2,5 timmar med lock  (så att du lätt kan dra isär köttet när det är färdigt).
4.
Låt kycklingen svalna innan du drar isär det och lägger tillbaka det i såsen.
5.
Servera kycklingen i tortillabröd tillsammans med tärnad avokado, tärnad tomat, Podravka ajvar, gräddfil, hackad chili, hackad persilja samt pressad lime.

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
bottom of page