
Risotto med ärtor

Ingredienser
500 g ärtor
1 knippe persilja
60 g pancetta
4 msk olivolja
1-2 st salladslökar
1 st vitlöksklyfta
300 g Arborio ris
1 grönsaksbuljongtärning
50 ml matlagningsgrädde
40 g Grana Padano
Svartpeppar
Salt
Gör så här
1. Koka upp ärtorna lite lätt. Låt svalna under rinnande kallt vatten. Ta en tredjedel av ärtorna och gör en puré tillsammans med persiljan.
2. Skiva pancettan i tunna skivor och skär sen i mindre kuber/bitar.
3. Värm en stekpanna med olivolja och stek pancettan kort. Tillsätt finhackad salladslök och stek tills mjuk, tillsätt pressad vitlök och ris. Stek kort.
4. Tillsätt lite vatten i taget under omrörning. Lägg i en grönsaksbuljong & fortsätt tillsätta omkring 900 ml vatten. Låt småkoka på låg värme och rör om då och då.
5. Blanda i ärtpurén i slutet samt smaka av om det behövs svartpeppar och salt. Blanda till sist i matlagningsgrädden och toppa med riven ost.
