top of page
Image-empty-state.png

Ryggbiffsallad med kajmak

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png

Ingredienser

4 skivor ryggbiff
Plivit solrosolja
salt
svartpeppar

Krutonger:
2 st Plivit somunbröd
Plivit solrosolja
Vegeta allkrydda natural

Örtolja:
½ dl hackad färsk persilja
½ dl hackad färsk oregano
1 dl Plivit solrosolja
1 tsk rödvinsvinäger
1 vitlöksklyfta, pressad
salt

Sallad:
4 st Plivit ugnsgrillade paprikor i olja
200 g Meggle kajmak
250 g små röda tomater
1 gul lök
30 g ruccola
30 g machésallad

Gör så här

1. Ta fram köttet 30 minuter före stekning. Salta och peppra båda sidorna. Stek köttet på båda sidorna i solrosolja i en varm stekpanna. (Det går även bra att grilla köttet.) Låt köttet vila.

2. Sätt ugnen på 200 grader. Dela somunbrödet i grova bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla solrosolja över. Strö vegeta på och blanda med händerna. Rosta mitt ugnen i ca 10 minuter eller tills de börjar få en gyllenbrun färg.

3. Gör örtoljan. Hacka persilja och oregano. Blanda med solrosolja, vinäger och vitlök. Smaka av med salt.

4. Lägg upp salladen på ett stort fat eller en stor skärbräda. Lägg ruccola och machesallad i botten. Toppa med halverade tomater och skivad lök. Skär ryggbiffen i skivor och lägg ovanpå salladen. Ringla örtolja på köttet. Toppa med somunkrutonger. Sprid ut kajmak över hela salladen. Avsluta med att ringla över extra örtolja och lägga på mer ruccola.

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
bottom of page