top of page
Image-empty-state.png

Sarma, kåldolmar

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png

Ingredienser

1 st. Plivit helt surkålshuvud
600 g nötfärs
1 msk Podravka paprikapulver stark
100 g ris
3 st. vitlöksklyftor
2 st. gullökar
50 ml solrosolja
Salt
Vegeta
Peppar
Färsk persilja

Gör så här

1.
Förbered färsen i en bunke.
2.
Skala löken och hacka ner den i små bitar.
3.
Lägg ner löken i en panna och stek löken tills den blir glansig.
4.
Häll ner den hackade vitlöken och bryn en kort stund till, häll sedan lökblandningen på färsen i bunken. Tillsätt sedan paprikapulver, salt, peppar, kokat ris, hackad persilja och blanda till en smet.
5.
Förbered surkålen genom att plocka isär bladen, koka en stund för att få dem mjukare och följsammare.
6.
Låt surkålen svalna helt och börja sedan att skära surkålen i trianglar, ha i åtanke att dem inte blir för små då dem ska fyllas med färsblandningen.
7.
Fyll kålbladen genom att lägga lite färsfyllning runt ½ matsked färs och rulla sedan kålbladet, vik in och tryck in kanterna mot mitten så kålbladet stängs helt.
8.
Upprepa tills färsblandningen är slut.
9.
Lägg den fyllda kålen i en kastrull och börja fyll upp kastrullen i en cirkulär form tills alla kålblad är på plats. Täck med vatten och låt koka i 2 h.
10.
Bryn smör med paprikapulver innan servering.
11.
Servera med potatismos, en klick creme fraiche samt en brödbit, häll över det brynta paprikasmöret på kåldolmarna.

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
bottom of page