Image-empty-state.png

Sataras

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png

Ingredienser

6 msk solrosolja
2 st gullök
2 st vita paprikor
2 st spetspaprikor
4 st skalade tomater
1-2 tsk Vegeta
2 1/2 dl Arborio ris
1 msk äppelcidervinäger
1 msk tomatpuré
600-800 ml vatten
Salt
Peppar
Chiliflakes

Gör så här

1.
Börja med att skära löken i mindre bitar/månar.
2.
Värm en större gryta & tillsätt olja & lök. Låt gå en stund tills löken är glansig.
3.
Skär ner paprikorna i mindre bitar och lägg i grytan. Låt gå på svag värme ca 15-20 min tills löken & paprikorna har mjuknat en aning.
4.
Koka upp vatten i en mindre kastrull & skär små kryss i tomaterna, låt koka tills skalet börjar släppa. Dra av från plattan, låt svalna & skala sedan tomaterna. Skär ner i mindre bitar och tillsätt i grytan. Tillsätt även tomatpuré, låt gå en stund.
5.
Tillsätt riset & låt det stekas en stund under omrörning. När riset är glansigt tillsätt lite vatten allt eftersom. Låt koka ytterligare ca 20 min. Tillsätt mer vatten om det behövs.
6.
Krydda med Vegeta, svartpeppar, chiliflakes för hetta, äppelcidervinäger för syra samt ytterligare lite salt.
7.
Låt koka & smaka av om det behövs mer kryddning under tiden.
8.
Rätten är klar när riset är al dente. Servera som tillbehör till grillat eller som en hel måltid med en bit Plivit somunbröd vid sidan om.
9.
Toppa med persilja.

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png