top of page
Image-empty-state.png

Slanci

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png

Ingredienser

50 gram jäst
3 dl mjölk
6,5 dl Zlatni puder vetemjöl
0,5 dl olja
0,5 dl socker
En nypa salt

Glasyr:
2 tsk Zlatni puder vetemjöl
1 tsk salt
6 tsk vatten

Gör så här

1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt socker och salt
2. Värm mjölken till fingervarmt (37 grader) och häll över jästen, rör om tills jästen löst upp sig.
3. Tillsätt 6 dl Zlatni puder och oljan, knåda till en deg och låt sedan jäsa i 40 min under bakduk
4. Dela upp degen i 7 delar, kavla ut varje bulle och rulla sedan varje del till långa "korvar" lägg varje korv bredvid varandra på en plåt (låt det vara 1 cm mellan varje "korv" så att de får plats att jäsa.
4. Sätt ugnen på 200 grader
5. Låt gifflarna jäsa i 30 min och pensla sedan med en blandning av lite vatten och olja alternativt ägg.
6. Grädda i 10-15 min
7. Blanda samman alla ingredienser till glasyren. Det enklaste är att hälla över glasyren i en spritspåse och spritsa över brödet.
8. Spritsa över glasyren direkt och sätt tillbaka plåten i ugnen ca. 10 min tills glasyren har satt sig och brödet är gyllenbrunt.
9. Pensla med lite olja direkt efteråt, låt brödet svalna.

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
bottom of page