top of page
Image-empty-state.png

Ugnsbakad kyckling med ajvar

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png

Ingredienser

1 knippe vårlök
1 röd paprika
3 msk Podravka Ajvar mild
1 burk hela pelati tomater
1 burk vita bönor
50 g oliver
3-4 kycklingklubbor och kycklinglår
1 tsk Vegeta paprikapulver söt
svartpeppar
olivolja

Tillservering: kokt ris och finhackad färsk persilja

Recept av Olivera Senic

Gör så här

1. Torka köttet väl, täck det med olivolja och strö över salt, peppar och Vegeta paprikapulver (välj mellan söt eller stark) och låt det sedan stå i kylen i en halvtimme eller upp till ett par timmar.
2. Stek kycklingen i lite olivolja på alla sidor och ta sedan ut det på en tallrik. Stek finhackad vårlök i samma fett. Tillsätt strimlad paprikan när löken har mjuknat och stek kort. Ha sedan i Podravka Ajvar, Vegeta paprikapulver och hela tomater. Låt puttra 5-10 min och tillsätt sedan vita bönor och oliver.
3. Häll först över såsen i en ugnsfast form och lägg kycklingen ovanpå. Häll på lite vatten och sätt in i ugnen på 200°C i ca 30-40 min tills såsen har tjocknat och kycklingen är gyllenbrun.
4. Servera med kokt ris och finhackad färsk persilja och vårlök.

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
bottom of page