Image-empty-state.png

Veckad zelnik / zeljanica

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png

Ingredienser

500 g Plivit filodeg
250 g färsk spenat
ca 450 g Plivit Travnicki vitost
3 ägg
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 dl tjock yoghurt, 10 %
solrosolja till formen

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Hacka spenaten och smula vitosten.
3. Lägg två filodegsark ovanpå varandra. Toppa med spenat och vitost. Vecka filodegen till en remsa. Lägg över i en oljad ugnsfast form eller plåt. Upprepa tills filodegen är slut.
4. Gör äggsmeten. Vispa ägg, mjölk och salt. Tillsätt yoghurten och vispa ihop till en slät smet. Häll äggsmeten längs med pajens kanter och fördela resten jämnt över hela. Tryck ner degen längs med kanterna så att de inte sticker upp och blir brända.
5. Grädda i ugnen i 35-40 min. (Sänk värmen om det behövs.)
6. Låt svalna en aning och skär i 8 st bitar.

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png