LAX MED AJVAR

600 g lax

600 g potatis

1,5 dl mjölk

200 g kallt smör

1 lagerblad

350 g broccoli

6 matskedar Podravka Ajvar

Salt

Peppar

Citron

  1. ​Koka potatisen i saltat vatten.

  2. Koka upp mjölken, lagerblad och svartpeppar.

  3. Pressa den färdigkokta potatisen och tillsätt mjölkblandningen, vispa ner smöret. Tillsätt Podravka Ajvar i potatispurén, salta och peppra efter smak.

  4. Använd en mandolin till broccolin och skiva den tunt. Tillsätt olivolja, äppelcidervinäger, citronjuice och salt.

  5. Skär upp laxen i 4 bitar och stek med skinnsidan neråt i pannan. Stek laxen tills du når en innertemperatur på 42°C.

  6. Servera direkt med potatismoset och den krispiga broccolin.

PRODUKTER

BALKAN FOR BEGINNERS

LUCERNAVÄGEN 10, VÄSTERVIK

BALKAN FOR BEGINNERS ÄR ETT PROJEKT FRÅN PLIVIT TRADE AB

INFO@BALKANFORBEGINNERS.COM | TEL.0490-21910