LAX MED AJVAR
600 g lax
600 g potatis
1,5 dl mjölk
200 g kallt smör
1 lagerblad
350 g broccoli
6 matskedar Podravka Ajvar
Salt
Peppar
Citron
-
Koka potatisen i saltat vatten.
-
Koka upp mjölken, lagerblad och svartpeppar.
-
Pressa den färdigkokta potatisen och tillsätt mjölkblandningen, vispa ner smöret. Tillsätt Podravka Ajvar i potatispurén, salta och peppra efter smak.
-
Använd en mandolin till broccolin och skiva den tunt. Tillsätt olivolja, äppelcidervinäger, citronjuice och salt.
-
Skär upp laxen i 4 bitar och stek med skinnsidan neråt i pannan. Stek laxen tills du når en innertemperatur på 42°C.
-
Servera direkt med potatismoset och den krispiga broccolin.
PRODUKTER

