orada, guldsparid med potatis

Fisken

1,5 kg orada/guldsparid ca 4-6 fiskar

4 vitlöksklyftor

150 ml olivolja

salt

rosmarin

persilja

1 msk Vegeta allkrydda

Tillbehör

600 g potatis

150 g salladslök

50 ml balsamico

100 ml olivolja

salt

svartpeppar

  1. Koka potatisen med skalet och låt svalna kort. Skala potatisen och skär i skivor. Tillsätt hackad salladslök, olivolja samt balsamico. Blanda ihop.

  2. Blanda olivolja med Vegeta och massera in fisken ordentligt.

  3. Tillaga fisken på en väl uppvärmd grill eller grillpanna. Doppa ett par rosmarinkvistar i den resterande olivoljan med Vegeta och smörj fisken med jämna mellanrum med hjälp av rosmarinen.

  4. Servera direkt.

PRODUKTER

BALKAN FOR BEGINNERS

LUCERNAVÄGEN 10, VÄSTERVIK

BALKAN FOR BEGINNERS ÄR ETT PROJEKT FRÅN PLIVIT TRADE AB

INFO@BALKANFORBEGINNERS.COM | TEL.0490-21910