PANERADE KYCKLINGSPETT
500 g kycklingfile
2 tsk Vegeta allkrydda
300 g bondbönor
3 morötter
2 ägg
100 g cornflakes
olja till fritering
salt
peppar
150 g grekisk yoghurt
1 tsk majonnäs
1/2 tsk Vegeta allkrydda
-
Skär kycklingen i mindre bitar och krydda med Vegeta allkrydda.
-
Koka bönorna och morötterna i saltat vatten. Koka tills grönsakerna är al dente, sila av vattnet och skölj med kallt vatten. Dela bönorna samt morötterna i mindre jämna bitar.
-
Blötlägg grillspettarna i trä en stund.
-
Trä på kyckling, morot och bönor på ett spett.
-
Vispa upp äggen och tillsätt salt. Mixa cornflaksen grovt.
-
Doppa ett spett i taget först i ägg och sedan i cornflakes.
-
Värm upp en panna med olja (ca 2 cm djup olja) och fritera tills gyllene.
-
Placera kycklingspetten på lite hushållspapper.
-
Servera tillsammans med en sås gjord på grekisk yoghurt, majonnäs och Vegeta.
PRODUKTER
