pannkakstårta med napolitanke

Pannkakor

2 ägg

300 ml mjölk

200 ml mineralvatten

250 g vetemjöl

En nypa salt

Citronzest från ½ citron

 

Fyllning

100 g Napolitanke

200 g bakchoklad

En nypa salt

 

Topping

100 g bakchoklad

1 matsked olja

Mixade Napolitanke kex

  1. Börja med att förbereda pannkaksmixen nån timma tidigare då smeten smakar bättre om den får stå ett tag innan.

  2. Blanda ägg, mjölk, mineralvatten och salt, tillsätt vetemjöl och citronzest allra sist. Smeten måste vara helt slät.

  3. Börja sedan med dressingen, smält choklad och tillsätt Napolitanke kex som du har mixat fint i en mixer.

  4. Stek pannkakorna på båda sidor i en varm stekpanna med lite solrosolja.

  5. Börja med att lägga ut en pannkaka på ett fat och häll över lite av fyllningen och lägg sedan på en till pannkaka, upprepa denna procedur till alla pannkakor är slut.

  6. Täck den sista pannkakan med smält choklad med lite olja och toppa med små bitar av Napolitanke kex.

produkt

BALKAN FOR BEGINNERS

LUCERNAVÄGEN 10, VÄSTERVIK

BALKAN FOR BEGINNERS ÄR ETT PROJEKT FRÅN PLIVIT TRADE AB

INFO@BALKANFORBEGINNERS.COM | TEL.0490-21910