PULLED AJVARKYCKLING

900  gram kycklingfilé 

2 gula lökar

2 dl Podravka Ajvar mild eller stark

2 dl barbecuesås

Salt & svartpeppar 

16 stycken små tortillabröd

 

Topping

2 tärnad avokado 

2 tärnad tomat 

3 dl Podravka Ajvar

3 dl gräddfil

2 st finhackad chili

En kruka persilja

3 st pressad lime

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Lägg ner kycklingfiléer, lök (delade)  Ajvar och barbecuesås i en ugnsfast gryta med lock.

  3. Låt kycklingen stå i ugnen i 2-2,5 timmar med lock  (så att du lätt kan dra isär köttet när det är färdigt).

  4. Låt kycklingen svalna innan du drar isär det och lägger tillbaka det i såsen.

  5. Servera kycklingen i tortillabröd tillsammans med tärnad avokado, tärnad tomat, Podravka ajvar, gräddfil, hackad chili, hackad persilja samt pressad lime.

produkter

BALKAN FOR BEGINNERS

LUCERNAVÄGEN 10, VÄSTERVIK

BALKAN FOR BEGINNERS ÄR ETT PROJEKT FRÅN PLIVIT TRADE AB

INFO@BALKANFORBEGINNERS.COM | TEL.0490-21910