kladdkaka med smoki

100 g smör

100 g ljus- eller mörk choklad

2 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

2 ägg

2 dl vetemjöl

1 krm salt

2 msk kakao

Ströbröd

Topping

400 g mjölkchoklad

150 g Smoki

 

  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Smält smöret i en kastrull.

  3. Finhacka chokladen och häll på det smälta smöret.

  4. Ta fram en bunke och blanda ner socker, vaniljsocker och ägg. 

  5. Sikta i mjöl, salt och kakao.

  6. Blanda ihop allt till en jämn smet och häll sedan över smeten i en smörad och bröad form som är ca. 25 cm i diameter.

  7. Grädda mitt i ugnen i ca. 15 min.

  8. Smält chokladen till toppingen och häll sedan på Smoki jordnötsbågar. Rör om tills all Smoki är täckt med choklad. 

  9. Häll på Smoki och 

Tips: när du förbereder köttet så var noga med att inte blanda det för mycket. Blanda bara ihop det lite lätt och snabbt och gör inte burgarna för tunna då dem lätt blir torra.

PRODUKTER

BALKAN FOR BEGINNERS

LUCERNAVÄGEN 10, VÄSTERVIK

BALKAN FOR BEGINNERS ÄR ETT PROJEKT FRÅN PLIVIT TRADE AB

INFO@BALKANFORBEGINNERS.COM | TEL.0490-21910