SMULDEGSPAJ MED HALLON

Deg

160 g malda Lane kex

80 g smör

 

Fyllning

300 g frysta hallon

4 msk socker

1 msk citronjuice

1 tsk citron zest

 

Garnering

50 g smör

2 msk socker

30 g malda Lane kex

40 g vetemjöl

  1. Börja med att sätta på ugnen på 180°C.

  2. Mixa mald Lane kex och smör tills du får en smuldeg.

  3. Förbered en form som är ca 20x20 cm med bakplåtspapper. Häll ut smuldegen och fördela degen jämt i formen, baka i ugnen i ca 7–8 min. Låt sedan smuldegen svalna.

  4. Fyllning: blanda hallon, socker, citronjuice och citron zest och låt koka upp på svag värme. Ta av från värmen när det börjar tjockna ihop. Häll upp hallonfyllningen på smuldegen.

  5. Garnering: skär ner smöret i små kuber och mixa sedan med socker, tillsätt mald Lane kex och vetemjöl. Mixa tills du får en smuldeg med lite större bitar i och häll över degen på hallonfyllningen. Sätt tillbaka formen i ugnen ytterligare 20 min. Låt sedan smuldegen svalna och skär upp i bitar.

produkt

BALKAN FOR BEGINNERS

LUCERNAVÄGEN 10, VÄSTERVIK

BALKAN FOR BEGINNERS ÄR ETT PROJEKT FRÅN PLIVIT TRADE AB

INFO@BALKANFORBEGINNERS.COM | TEL.0490-21910