
Baklava cheesecake

Ingredienser
5 ark Plivit filodeg
50 gr smör
300 gr färskost
500 gr ricotta
1 dl socker
4 ägg
2 dl valnötter
2 dl rostade och salta pinjenötter
Kanderade nötter:
65 gr pinjenötter
65 gr valnötter
50 gr smör
1,5 dl honung
0,5 dl socker
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Mixa nötterna i en matberedare
3. Smält 50 gram smör
4. Blanda samman färskosten, Ricottan samt socker och äggen
5. Pensla varje filodegsark med smält smör, vik på mitten och pensla igen, montera arken i en springform så att de täcker botten och kanterna
6. Blanda nu de smöret som återstår tillsammans med nötterna som du mixat och tryck sedan ut i botten på filodegsarken
7. Häll i blandningen av ostarna och ställ in cheesecaken i ugnen, efter 15 min sänker du värmen till 150. Grädda cheesecaken i ytterligare 45 min
8. Smält 50 gram smör , 0,5 dl socker samt honung i en tjockbottnad gryta eller stekpanna
9. Hacka nötterna och blanda sedan ner i sockerblandningen, låt koka ett par minuter
10. Låt sedan nötterna svalna på ett bakplåtspapper
11. När cheesecaken är färdig låter du den svalna innan du toppar med nötterna.

