Image-empty-state.png

Banana rolat

Image-empty-state.png

Ingredienser

Till kakan
5 ägg
5 msk socker
2 rågade msk vetemjöl
1 msk kakao
12 g bakpulver

Till fyllningen
3 ägg
130 g socker
12 g vaniljsocker
100 g mörk bakchoklad
50 g mjölkchoklad
200 g smör
150 g Lane malda kex

Gör så här

Börja med att göra kakan:

1. Sätt på ugnen på 180°C.
2. Dela upp äggvitorna och äggulorna. Vispa ihop äggvitorna med en elvisp tills äggvitorna blir helt fasta, du ska få ett luftigt och vitt resultat.
3. Vispa ihop äggulorna med elvispen och tillsätt socker, vetemjöl, kakao och bakpulver.
4. Häll försiktigt över äggvitorna till äggulesmeten och vänd försiktigt i äggvitorna så att du behåller en luftig smet. Blanda försiktigt tills allt går ihop.
5. Häll ut smeten på en form med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 15 min.
6. Medans kakan gräddas kan du fukta en kökshandduk med vatten, den ska bli relativt fuktig men ej genomblöt.
7. Ta ut kakan ur ugnen och börja försiktigt lossa kakan från bakplåtspappret utan att kakan går sönder. Placera ut kakan på den fuktiga kökshandduken och rulla ihop till en rulle. Låt stå medans du förbereder fyllningen.

Fyllningen:
1. Förbered ett vattenbad med en bunke över kastrullen.
2. Häll i strösocker och ägg. Ha koll på så att äggen inte koagulerar. Låt det här momentet ta tid och var uppmärksam. Tillsätt chokladen och rör runt tills det smälter och går ihop helt. Ta av bunken från vattenbadet emellanåt så att äggen inte koagulerar.
3. Ta av bunken från kastrullen och låt svalna lite.
4. Tillsätt sedan vaniljsocker och smör, vispa med elvispen.
5. Spara 1/3 av fyllningen till att garnera kakan med.
4. Tillsätt Lane malda kex i resterande mängd fyllning.

Montering:
1. Rulla ut kakan från kökshanduken och bred över fyllningen med Lane kex.
2. Skala bananerna och placera ut två bananer på varje kortsida.
3. Börja rulla ihop kakan från ensa sidan och rulla till mitten, rulla sedan in från andra sidan in till mitten. Tryck till kakan ordentligt så att själva skarven inte släpper från mitten.
4. Flytta försiktigt över kakan med skarven nedåt till ett passande fat.
5. Häll över den 1/3 sparade chokladfyllningen på kakan och sprid ut till ett jämnt lager runt hela kakan.
6. riv över lite choklad.
7. Låt helst kakan stå i kylen ett par timmar eller över natten så att den får sätta sig helt.
8. Servera!

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png