Image-empty-state.png

Chokladfondant

Image-empty-state.png

Ingredienser

100 g bakchoklad

100 g smör

100 g socker

3 ägg

50 g vetemjöl

En nypa salt

6 st. Bajadera

Kakaopulver

Grädde och frukt till servering

Gör så här

1.
Skär choklad och smör i kuber och smält i en kastrull på svag värme. 
2.
Dra av kastrullen från värmen när chokladen och smöret har smält ihop och vispa ner sockret med en elvisp. 
3.
Tillsätt ett ägg i taget när sockret har löst upp sig. Vispa igen tills smeten blir fluffig och len.
4.
Tillsätt sedan mjöl och en nypa salt.
5.
Ta fram 6 små portionsformar som rymmer ca 125 ml. Smörj varje form med lite smör och pudra med kakao. Fyll varje form upp till hälften eftersom smeten jäser i ugnen. Tryck försiktigt ner en Bajadera i varje form, var noga med att inte trycka ner Bajadera enda ner till botten av formen.
6.
Grädda i ugnen i ca 12–14 minuter på 200 °C. Tryck försiktigt ut kakan ur formen och servera med vispad grädde och frukt.

Tips: Smeten kan frysas i keramikformar och sedan gräddas direkt utan att behöva tinas upp.

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png