top of page
Image-empty-state.png

Chokladkakor

Image-empty-state.png

Ingredienser

110 g rumsvarmt smör

110 g socker

1 tesked vaniljextrakt

1 ägg

1 tesked bakpulver

15 g kakao

150 g vetemjöl

5 st. Bajadera

Gör så här

1.
Mixa smör och socker till en jämn smet.
2.
Tillsätt ägg och vaniljextrakt och mixa en stund till.
3.
Tillsätt de torra ingredienserna och låt sedan kyl smeten minst 15 min tills smöret har stelnat lite.Genom att låta smeten vila en stund blir det enklare att forma smeten till kakor.
4.
Skär Bajadera pralinerna på hälften.
5.
Sätt ugnen på 200°C och förbered en plåt med bakplåtspapper.
6.
Använd en sked och forma till lika stora kakor. Pressa till kakorna lite försiktigt och tryck i en halv Bajadera i mitten.
7.
Täck Bajaderan helt genom att forma smeten till en boll. Lägg kakorna på bakplåten med mellanrum mellan varje kaka eftersom dem sprider ut sig i ugnen.
8.
Om tid finns så kyl kakorna en stund innan du bakar av dem i ugnen.
9.
Grädda kakorna i ugnen i ca 12–15 minuter tills dem är bakade undertill och fasta men inte hårda på toppen.
10.
Låt svalna och förvara kakorna i en förslutbar burk.

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
Image-empty-state.png
bottom of page